„SierŠtelles” sieru ražo Ogrē, kas 19.gadsimtā bija izdaudzināta kā peldu un gaisa kūrorta vieta. Pati Krievijas imperatore Katrīna I tolaik bija iemīļojusi tur atpūsties un baudīt Ogrē ķertos zušus, kā arī citus gastronomijas brīnumus.

Tieši no Ogres peldu kūrorta īpašajām siera receptēm savienojumā ar mūsdienu modernajām tehnoloģijām ir cēlušies gardie un veselīgie „SierŠtelles” sieri.

Vieta ar vēsturi

„SierŠtelles” siera ražotne iemājojusi vēsturiskā, stāstiem apvītā ēkā Ogrē – Brīvības ielā 12, pie pašas Ogres dzelzceļa stacijas. Līdz Otrajam Pasaules karam šajā namā bija dzīvojamā māja un veikals. Vēlāk līdz 1988.gadam tur mita milicija – ar cietumu un atskurbtuvi. Pēc tam tā vairs netika apdzīvota, tādēļ bija nonākusi avārijas stāvoklī.

Nespēdams skatīties uz pamesto 1901. gadā celto vēsturisko ēku, ogrēnietis Māris Legzdiņš to nopirka atklātā izsolē 1997.gadā sava uzņēmuma SIA „Malevs” attīstībai. Viņš izsolē bija vienīgais pretendents.
Jau 1998.gadā atjaunotajā ēkā durvis vēra kafejnīca – restorāns „Policijas akadēmija ‘98”, kas tur veiksmīgi darbojas joprojām. 2008. gadā uzņēmums paplašinājās ar jaunām ražošanas telpām 230 kvadrātmetru platībā. Ar ES struktūrfondu atbalstu tika iegādātas jaunākās paaudzes iekārtas siera ražošanai un konditorejas ceham. 2009. gadā tapa jaunais zīmols „SierŠtelle” un firmas veikals – Ogrē, Rīgas ielā 23, tirdzniecības centrā „Dauga”. No 6 darbiniekiem 1994. gadā SIA „Malevs” kolektīvs šobrīd ir izaudzis līdz 44 strādājošajiem.

Mūsu ražotne

Pirmos „SierŠtelles” rituļus mūsu meistari sasēja 2000.gadā. Pamēģinājām uz Jāņiem – joka pēc uzvārīsim paši savu sieru. Visiem garšoja! Turpmāk sieru uz Jāņiem taisījām ik gadu – klientiem un pašiem sev, tādu latvisku – ar ķimenītēm.

2007.gadā mūsu meistari sāka ražot sieru plašākai tirdzniecībai. Divu gadu laikā pieprasījums pieauga tik ļoti, ka 2009.gadā tirdzniecības centrā „Dauga” durvis vēra pirmais „SierŠtelles” veikals Ogrē.

Mūsu „SierŠtelles” sortiments sastāv no varāk kā 30 dažādas garšas sieriem – gan sāļajiem, gan saldajiem. Īpašā siera recepte dzimusi tepat Ogrē, populārajā Peldu kūrortā. Mūsu firmas meistari recepti pilnveidojuši un attīstījuši atbilstoši šodienas pieprasījumam. Mūsu sieri guvuši atzinību ne tikai Ogres iedzīvotāju vidū, bet visā Latvijā!

„SierŠtelles” ražotnē dienā pārstrādājam 780 – 1900 litrus piena. Mūsu siera ražošanas apjomi dažu gadu laikā pieauguši no 100 kilogramiem līdz 10 tonnām mēnesī!

Jāņos „SierŠtellei” joprojām ir īsta „x stunda”... Strādājot trīs maiņās un siera tapšanas procesā piedaloties pašam uzņēmuma vadītājam, mēs ik gadu pieveicam necerēti milzīgus Jāņu pasūtījums! Un sakiet vēl, ka piens nav latviešu dzīves pamatā! Savā produktā neesam žēlojusi ielikt pašas labākās izejvielas. Siers top no piena, skābā krējuma un olām.

Katrā ritulītī ielikta daļiņa mūsu meistaru pozitīvās enerģijas, jo „SierŠtelles” produkcija ir roku darbs! Siers rūgst, iegūst masu, to lejam formās un presējam. 33 333 ritulīši ik mēnesi tiek izlaisti caur mūsu meistaru prasmīgajām rokām – ar lielu gādību un mīlestību! Tas ir komandas darbs, kur visi strādā kopsolī – viens vāra, otrs nolej, panē, trešais vakuumē, bet ceturtais marķē un liek kastītēs!

„SierŠtelle” ir vērtīgs produkts visai ģimenei, kas novērtē dabiskumu, kvalitāti un latviešu preci. Brokastīs bērni saldo sieru aplej ar brūkleņu vai dzērveņu mērcīti. Tikmēr vecāki uzgriež balto „SierŠtelles” sieru bez piedevām, uzliek tomātu un to gardi apēd ar pesto mērcīti. Ja cieņā sviestmaizes, sieru var likt uz maizes. Tas patiesi ir visām gaumēm! Pasaka!

Mēs ticam

Mūsu uzņēmuma vērtības ir Latvija, ģimene un veselīgs uzturs.

Mēs augstu vērtējam kvalitatīvu, dabisku, no augstvērtīgām izejvielām gatavotu Latvijas produktu – tādu ražojam un tādu iesakām patērēt arī citiem, lai nauda paliek ģimenē – mūsu pašu zemē.

Mēs ticam, ka Latvija var būt konkurētspējīga pasaules tirgū ar savām unikālajām tradīcijām un produktiem. Bet, lai kļūtu atpazīstami Eiropā, mums jābūt lielākiem savas zemes patriotiem.

Mūsu vīzija ir trīskāršot ražošanas apjomus un iegūt patstāvīgu, stabilu tirgus daļu siera tirgū Latvijā un Rietumos. Mums ir svarīgi, lai mūsu valsts ierēdņi aizstāvētu Latvijas ražotāju intereses un tradīcijas Eiropas Savienībā. Tas ļautu attīstīt ražošanu un nodrošinātu darba vietas.