Lapu salāti ar SierŠtelles sieru, svaigām zemenēm un medus-sinepju mērci

4 porcijas

Sastāvdaļas

  • Salātu lapas (biešu, spinātu, rukolas) – 400 gr;
  • SierŠtelles siers ar kanēli/ vai bez piedevām – 200 gr;
  • Brūnais cukurs – 30 gr;
  • Svaigas zemenes – 200 gr;
  • Medus sinepju mērce – 100 gr

Pagatavošana

Medus – sinepju mērces pagatavošana

  • Olīveļļa 50 gr;
  • Medus – 20 gr;
  • Graudu sinepes – 20 gr;
  • Baltvīna etiķis – 10 gr.

Visas sastāvdaļas sajauc, līdz veidojas viendabīgas konsistences mērce.

Salātu pagatavošana

  • Salātu lapas ( biešu, spinātu, rukolas) noskalo, nosusina.
  • Sieru sagriež gabaliņos, apber ar brūno cukuru. Cepeškrāsnī karamelizē, 1800C grilēšanas režīmā.
  • Salātu lapas pārlej un viegli sajauc ar sagatavoto salātu mērci, kārto šķīvī pasniegšanai.
  • Uz salātu lapām izkārto sieru;
  • Dekorē ar svaigām zemenēm.

Lai labi garšo!

Aicinām siera cienītājus un gardēžus “POLICIJAS AKADĒMIJA’ 98” ēdināšanas un atpūtas kompleksā baudīt ēdienus, kas pagatavoti pievienojot mūsu gardos SierŠtelles sierus.